REENA SIDEK

Isnin, Mac 14, 2011

026 : KOPI SUSU SEPATU BIRU

Tajuk : Kopi Susu Sepatu Biru
Karya : Ruby Hazry
Terbitan : Jemari Seni
Dimiliki Pada : 27/05/2008


Sinopsis :Kata orang benci itu biarlah berpada, jangan nanti benci berganti rindu pula. Kata orang lagi jiran sepakat membawa berkat!Inilah sebuah kisah... tentang jiran di sebelah rumah:

Rumah No. 11 si gadis dan rumah no. 9 si teruna.Pendapat mereka saling bertentangan, pergaduhan tanpa sempadan terjilid dalam pelbagai episod.


Namun tiba-tiba ribut berhenti, hujan reda, pelangi sujud di kaki langit... ada rasa yang mengocak perasaan. Ada cinta yang bertunas dan ada sayang yang menjalar.Kenapa? Siapa? Dan bagaimana?

Pendapat mereka saling bertentangan, pergaduhan tiada garis sempadan, terjilid dalam pelbagai episod:

* Kereta Perdana vs Kereta Kancil* Kucing si bujang mengemis makan di rumah si dara* Sepatu biru gadis pencetus idea nakal si teruna* Muzik si pemuda bukan selera si pemudi 

Namun tiba-tiba ribut berhenti, hujan reda, pelangi sujud kaki langit... ada rasa yang mengocak perasaan. Ada cinta yang bertunas, ada kasih yang tumbuh dan ada sayang yang menjalar.

Kenapa? Siapa? Dan bagaimana?Semuanya tersusun kemas dalam Kopi Susu Sepatu Biru. Selepas novel Percayalah... inilah buah tangan terbaru RUBY HAZRI dalam nada yang berbeza.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
BaRaNgSiApA YaNg MeNgInGiNkAn PeRlInDuNgAn, MaKa ALLAH CuKuP bAgInYa
BaRaNgSiApA YaNg MeNgInGiNkAn TeLaDaN, MaKa RASULULLAH CuKuP bAgInYa
BaRaNgSiApA YaNg MeNgInGiNkAn PeDoMaN, MaKa AL-QURAN CuKuP bAgInYa
BaRaNgSiApA YaNg MeNgInGiNkAn PeRiNgAtAn, MaKa KEMATIAN CuKuP bAgInYa
DaN bArAnGsIaPa TiDaK cUkUp DeNgAN sEmUa, MaKa NERAKA CuKuP bAgInYa